Loading...

Η βουτιά της ΕΕ στο έλος της πολιτικής ορθότητας απειλεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα


item-thumbnailΤου Νίκου Χιδίρογλου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δοκιμάζεται. Το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο για την παραμονή ή όχι στην ΕΕ στις 23 Ιουνίου, θα κρίνει πολλά. Όπως και οι εκλογές στην Ισπανία στις 26 Ιουνίου. Όπως και οι προεδρικές εκλογές στην Γαλλία τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2017. Οι ριζοσπάστες (και ευρωσκεπτικιστές) της Δεξιάς και της Αριστεράς είναι εδώ, απειλώντας με αποσταθεροποίηση… Παντού αμφισβήτηση. Η επιβολή διαχρονικά των αρχών ενός καθόλα δογματικού νεοφιλελευθερισμού και της πολιτικής ορθότητας (που συνδυάζονται απόλυτα, «παντρεύοντας» την αριστερά και τμήμα της κεντροδεξιάς στο πεδίο των ατομικών δικαιωμάτων), διαλύει τα πάντα και αμαυρώνει το ευρωπαϊκό ιδεώδες. Η αριστερής έμπνευσης κοινωνική μηχανική διαλύει τα πάντα, οδηγώντας πολλούς Ευρωπαίους στην άρνηση.
Αρκετοί ήταν οι Ευρωπαίοι που άκουσαν τις προάλλες τον Πολωνό Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, να μιλά για εμμονή με την ιδέα της άμεσης και πλήρους ολοκλήρωσης, αλλά και για αποτυχία των Βρυξελών να αντιληφθούν ότι οι Ευρωπαίοι δεν συμμερίζονται τον ενθουσιασμό των γραφειοκρατών για την Ευρώπη. Ίσως, το έναυσμα για τα λόγια αυτά να ήταν τα τεκταινόμενα στις σχέσεις Βρυξελών και Βαρσοβίας, καθώς η σύγκρουση της συντηρητικής κυβέρνησης της Πολωνίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μαίνεται με αμείωτη ένταση. Με την Επιτροπή όμως έχει συγκρουστεί και η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, ενώ την αντίθεσή τους – κυρίως με αφορμή το μεταναστευτικό & προσφυγικό – με τις πολιτικές των Βρυξελών δεν έχουν κρύψει και οι Τσέχοι, οι Αυστριακοί, οι Σλοβάκοι και άλλοι. Μύλος…
Και τι θα γίνει αν κάτι δεν πάει καλά στην Ισπανία και βρεθούν να κυβερνούν – και – οι αριστεριστές Podemos, που σχετίζονται με το δικτατορικό καθεστώς της Βενεζουέλας; Τι θα γίνει στη Γαλλία την άνοιξη, δεδομένης και της απήχησης της Μαρίν Λε Πεν, που δεν κρύβει την απέχθειά της για την ΕΕ; Στην Πορτογαλία, ήδη βρέθηκε εκτός κυβέρνησης η κεντροδεξιά αν και πρώτευσε στις εκλογές της 15ης Οκτωβρίου του 2015 και σχηματίστηκε σοσιαλιστική κυβέρνηση με την κοινοβουλευτική υποστήριξη αριστεριστών και κομμουνιστών (που τα έχει κάνει ήδη μούσκεμα). Δικλείδες ασφαλείας υπάρχουν, αλλά, αν δεν αλλάξουν οι πολιτικές, ειδικά στο μεταναστευτικό, η ΕΕ δεν θα μπορέσει να προχωρήσει.

Δείτε την χώρα μας: τι σχέση μπορούν να έχουν με το ευρωπαϊκό ιδεώδες οι άνθρωποι των δύο κομμάτων που απαρτίζουν τη συγκυβέρνηση – παρωδία, όταν δεν έχουν να επιδείξουν τίποτε άλλο τα τελευταία χρόνια, πέραν της - χολερικής πολλές φορές - αντιευρωπαϊκής ρητορείας τους; Ο Ντόναλντ Τουσκ, βλέποντας τι συμβαίνει και στην Πολωνία, προσπαθεί να αφυπνίσει την ευρωπαϊκή γραφειοκρατία. Στις Βρυξέλες κάποιοι θεωρούν πως όλοι οι Ευρωπαίοι ριζοσπάστες είναι τόσο κομφορμιστές και τυχοδιώκτες, όσο οι ΣΥΡΙΖΑίοι και οι σύμμαχοί τους των ΑΝΕΛ, που ενδιαφέρονται μόνο να διατηρηθούν στην εξουσία. Πλανώνται πλάνη οικτρά. Ο ευρωσκεπτικισμός μερικών στη Γηραιά Ήπειρο είναι αληθινός και πολύ επικίνδυνος και όχι απλά μια ευκαιριακή πολιτική πλατφόρμα. Και πηγάζει και ενισχύεται κυρίως από την ενόχληση που προκαλεί η βουτιά της ευρωπαϊκής ενοποίησης στο έλος της πολιτικής ορθότητας. 
Πολιτική 6914018115321294509
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε